Doğadan Çaldığımız Yeter / Artık Doğa İçin Çalalım!

28 Ekim 2009 Çarşamba

ELBETTE NORMAL DOĞUM ÖNERİYORUZ.

Normal Doğum

gebe

Elbette sizin normal doğum yapmanızı istiyoruz. Nedeni çok açık; normal doğum, normal yaşantınıza dönmenizi daha da çabuklaştıracaktır.

Normal doğum, hastanede yatış süresini de kısaltacaktır.

18_3

Normal doğum sonrası bebeğiniz için gerekli, ideal besin içerikli anne sütünün gelmesi, sezaryen sonrasına göre elbette daha hızlı olacaktır.

Normal doğum, WHO (Dünya Sağlık Örgütü)’nün öncelikli önerisidir.

Hastanemizde doğum öncesinde tüm anne adaylarına Anne Sütünün Önemi ve Emzirme Yöntemleri, Gebelikte Beslenme, Yenidoğan – Anne İlişkisi konulu eğitimler uzman doktorlarımız tarafından verilir.

AHU HETMAN’da Normal Doğum

17_1 

Travay (ağrılarının izleneceği dönem) size özel bir odada izlenecektir. Doğum esnasında müzik dinleyebilir, sizi rahatlatacak görüntüler izleyebilirsiniz. İsterseniz eşiniz yanınızda bulunabilir. 24 saat boyunca uzman kadın-doğum doktorları ve ebeleri tarafından izleneceksiniz. Doğumu takiben bebeğiniz çocuk doktoru ve hemşireleri tarafından anında takibe alınır. Ağrı endişeniz olmaz, çünkü uzman anestezi ekibi 24 saat boyunca yanınızdadır. Epidural anestezi ile ağrı süreci kolaylaştıracaktır. Uzman Doğum Ekibimizle isterseniz önceden tanışabilir ve doğum odasını görebilirsiniz.

AHU HETMAN’da Normal Doğum Sonrası

17

Bebeğiniz doğduktan hemen sonra uzman çocuk hekimi ve ebeler tarafından ilk tanışmayı ve muayeneyi yaşar ve yarım saat içinde kollarınıza döner ve hep yanınızda kalır. Doğum sonrası da 24 saat uzman ekip tarafından takip edilirsiniz.

17_2

Eğitimci hemşireler tarafından; emzirme, bebek bakımı-banyosu gibi konularda eğitim verilir.17_3

Tam donanımlı yetişkin ve bebek yoğun bakım ünitelerimiz vardır.Taburcu olduktan sonra da, bebeğinizin ve sizin kontrolleriniz düzenli olarak polikliniklerimizde sürdürülür.

Epidural Aneljezi ve Anestezi

Doğum esnasında en yaygın uygulanmakta olan ağrı giderme anestezi şeklidir. Epidural anestezi uygulandığında doğum anında asla uyumadan, bebeğinizin doğumunu seyredebilirsiniz. Epidural anestezi, sırtımızdaki omurga kemiklerimizin iç bölümünde bulunan Epidural boşluğa yerleştirilen bir kateter yardımıyla çeşitli ilaçların verilmesiyle sağlanır. Vücudun alt yarısında ağrı hissinin azalması ile kasılmaları engellemeden etki eder.

epiduraldt2

Epidural anestezinin yararları nelerdir?

Epidural anestezi, doğum eylemi esnasında ağrıyı gidermede sıklıkla uygulanan bir yöntemdir. Amerika birleşik devletleri’nde Epidural anestezi, doğumların yarısından fazlasında uygulanmaktadır. Doğum evrelerinden ilki olan rahim ağzının açıldığı dönemde, rahim kasılmalarına bağlı gerginlik ve rahim ağzının genişlemesi ağrıya neden olur. Doğumun ikinci evresinde, bebeğin doğum kanalından geçişi esnasında oluşan gerginlik ağrıyı arttırır ve bu esnada doğuma yardım için yapılan girişimler anesteziye ihtiyaç duyar. Doğum esnasında hissedilen ağrı kişiden kişiye farklılık göstermekle beraber, bazı durumlar bu ağrıyı arttırır.

İlk kez doğum yapıyor olmak, doğum eylemini hızlandırmak amacıyla verilen ilaçlar, anne ve bebeğin kilolu olması, çok genç yaşta doğum yapıyor olmak ağrıyı artırabilen faktörlerdir.

Epidural anestezinin yararları arasında doğum ağrıları ve bebeğin doğumu esnasında ağrıyı azaltması, doğum müdahalelerinde gerek duyulan anesteziyi sağlaması büyük avantajdır.

Doğum eylemi ve doğum anında anneyle iletişim kurulmasına izin vermesi, sezaryen gerektiğinde yeterli anesteziyi sağlaması, anne ve bebekte uygulanan maddelere bağlı olarak solunum sıkıntısı yaratmaması diğer avantajlarıdır.

DAHA FAZLA DETAY BİLGİ İÇİN GEBELİK PANELİMİZDE YER ALAN EPİDURAL ANESTEZİ BAŞLIKLI YAZIYI OKUYABİLİRSİNİZ.